Benchmark Armoede & Schulden

Meer weten of meedoen?

Neem contact op met Anna van der Schors.

aschors@divosa.nl
06 - 47 98 22 01

Doe mee met de Divosa Benchmark Armoede & Schulden!

Meet en vergelijk de resultaten van je armoede- en schuldenbeleid

Verbeter je aanpak op: 

  • bereik en uitgaven van regelingen als maatschappelijke participatie voor kinderen en bijzondere bijstand);
  • resultaten van schuldhulpverlening, bijvoorbeeld aantal klanten, uitgaven, trajecten en doorlooptijden van schuldhulpverlening;
  • bereik en uitgaven van preventieve activiteiten voor armoede en schulden.

Een keer per jaar ontvang je een helder rapport met resultaten, ook in vergelijking met andere gemeenten. En je kunt zelf 24/7 online vergelijkingen maken op specifieke thema’s met voor jou relevante gemeenten (bijv. dezelfde omvang, regio of soort problematiek).

Nieuw: Dashboard Bijzondere Bijstand

In dit dashboard vind je elke maand de belangrijkste gegevens over bijzondere bijstand in jouw gemeente. Met negen grafieken in één overzicht zie je hoe jouw organisatie ervoor staat, afgezet tegen het benchmarkgemiddelde. Denk aan totale uitgaven, uitgaven voor wonen, directe levensbehoeften en financiële transacties, maar ook aan leeftijd en geslacht van de ontvangers. 

Deze gegevens zijn afkomstig vanuit de ingeleverde statistieken uit de Divosa Benchmark Werk & Inkomen en zullen dus ook maandelijks worden geüpdatet. Naast het dashboard heb je toegang tot het nieuwe rapport bijzondere bijstand, als toelichting op het dashboard.

Leren van elkaar

We duiken in het verhaal achter de cijfers tijdens twee benchlearnbijeenkomsten per jaar. Aan de hand van een specifiek thema duiden en vergelijken we de resultaten. 

Gemeenten kunnen deelnemen aan de benchmark Armoede en Schulden los van de benchmark Werk & Inkomen. Ook kun je enkel de module Armoede of enkel de module Schulden afnemen.

Een moment a.u.b.